FOCUS: ТОП-ІНТЕРВ’Ю,
ОЦІНКА ЯКОСТІ
за 17.04-30.04



best free css templates

Повне парадоксів інтерв’ю від 24.04 із керівником місії МВФ в Україні Жеромом Ваше на LB. Інтерв’ю має 105 передруків у тій чи інший формі за першу добу після виходу це при тому, що більше 50% тексту можна класифікувати як тактовне ухиляння від поставлених відповідей паном Ваше. Найбільш часті заголовки передруків стосувалися «розчарування відставкою Гонтаревої» (хоча про це взагалі не йшлося в інтерв’ю), «судів – як найслабшої ланки боротьби із корупцією» та «обов’язкову фахову незалежність нового керівника НБУ».


На наш погляд, за межами уваги медіа залишилися більш важливі висловлювання Жерома про те, що:

- реальним лакмусовим папірцем для уряду Гройсмана на здатність проводити реформи в рішучій манері стануть три реформи: земельна, пенсійна та приватизація;

- зараз існує «вузьке вікно» для того, щоб земельна реформа зрушила з місця.


Дуже цікаве інтерв’ю заступника Голови НБУ Катерини Рожкової «Мінфіну». Не виключено, що через дату виходу (30.04), майже вже в травневі свята, це інтерв’ю за виключенням кількох стурбованих блогерів лишилося поза увагою медіа. За першу добу після виходу текст має всього 4 передруки. Питання, яке потребувало найдовшої відповіді, про виведення 16 млрд грн з Приватбанку в останню ніч перед приватизацією.

 

На тлі зважених, стриманих та фахових Ваше та Рожкової (і тому, ймовірно, нуднуватих для непрофесійної аудиторії) справжніми «зірками» виглядають М. Мартиненко («Цензор») та А. Матіос. («Українська правда»). Візуальний ряд інтерв’ю Головного військового прокурора Анатолія Матіоса (величезне татуювання на руці) став топ-темою передруків цього тексту. Наскільки вдалим, адекватним, гідним є хід для претендента на посаду керівника Державного бюро розслідувань демонструвати намальованих птахів на тілі всій країні, ми не можемо сказати. Але тактичну мету було досягнуто – відповіді на токсичні питання, що пролунали в інтерв’ю, про бізнес дружини, про співпрацю із Януковичем, в результаті не отримали резонансу. Всі розмовляли «про сову».


Якщо у Вас міцна нервова система і Вас вже давно не дивує рівень дискурсу українського політичного класу (а саме – «малолетнее несчастье», «моральный урод», «мне не интересно, как они бухают по ночам и нюхают кокс») обов’язково читайте інтерв’ю із екс-депутатом Миколою Мартиненком. Це – гарний приклад лексики, що має зникнути, принаймні, з публічного простору. Потрібно читати та питати, що Ви особисто робите для того, щоб в політику приходили нові люди, з іншими меседжами, сенсами, ставленням до світу та людей. Пану Миколі вдалося не відповісти на 40% поставлених питань. І з дійсно цікавого і, навіть, веселого із «світу цинічної правди успішних» - практично повна відсутність бізнесу у одного з найбагатших членів Народного Фронту. Мартиненко зробив наголос на тому, що володіє лише 14% агентства нерухомості із промовистою назвою "Вортекс".


Інтерв’ю із Віктором Балогою також сповнено гострими оцінками. Втім, має 39 передруків в першу добу після виходу, що менше, ніж у Мартиненка та Матіоса. По-перше, Балога вдягнений і не демонструє ті чи інші частини тіла, що, безумовно, мінус для резонансу в українських медіа. По-друге, він не перебуває під ковпаком НАБУ. А якщо серйозно, то інтерв’ю із Балогою – типовий приклад начебто відвертої розмови майже опозиційного політика, якому, не дивлячись на його «відвертість», вдається не дати прямої відповіді на 40% питань та у 30% відповідей запропонувати популістські шаблони.


З усіма питаннями щодо співпраці в питаннях медіа моніторингу, медіа аудиту та семантичного аналізу політичного простору звертайтеся до нас:

mediavershky@gmail.com

(044) 33-88-66-4

Новини
Новини
Новини
Новини
Новини
Новини

БУДЕМО ВДЯЧНІ, ЯКЩО ВИ ПОШИРИТЕ ДОСЛІДЖЕННЯ

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ