FOCUS: ТОП-ІНТЕРВ’Ю,
ОЦІНКА ЯКОСТІ
за 03.04-16.04



online web builder

Андрій Рева, міністр соціальної політики

Необхідність проводити пенсійну реформу зробила з міністра публічну політичну зірку. 

Інтерв'ю міністра було передруковано після виходу в "Дзеркалі тижня" 128 разів. 

Найбільш поширені фрагменти торкалися дефіциту ПФ розміром 140 млрд.грн., актуалізації розміру пенсій з 1 жовтня та скорочення на третину отримувачів субсидій на початок 2018 р.

Питання, на які міністр не дав конкретної відповіді, торкалися термінів запуску нової пенсійної системи та штрафів за нелегальне працевлаштування. 

26% тексту відповідей мали популістичне навантаження


Андрій Парубій, Голова Верховної Ради

Необхідність підвести підсумки першого року перебування на посаді стала інформаційним приводом для розмови із "Укрінфоромом". Результат: близько 40% тексту - ухиляння від відповідей. Поза лаштунками конкретики лишилися питання про терміни обрання нових членів ЦВК, про існування коаліції, про перспективи повернення парламентом до "проваленого" закону про Конституційний Суд. Найбільш цитовані відповіді про існування загрози повномасштабного вторгнення РФ, про недоцільність імпічменту президента під час війни. 

Цікаво, що впевненість спікера у тому, що питання дострокових парламентських виборів знято з порядку денного, не зацікавило медіа.


Франсіс Малиж, керуючий справами ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу

Чудове інтерв'ю банкіра LIGA.net , в якому чітко сказано, що держави в банківському сегменті України забагато, що Ощадбанк цікавить ЄБРР, а що про продаж Приватбанку потрібно починати думати, починаючи з 2018. 

0% популізму. 38 передруків за першу добу після виходу (це дуже не погано для спеціалізованого інтерв'ю). 

Питання, які лишилися без відповіді, оцінка О.Шлапака на посаді СЕО державного Приватбанку та зацікавленість європейських інвесторів у придбанні російських банків. 


Зураб Аласанія, щойно обраний керівником Суспільного ТБ

Не дивлячись на в цілому дуже відверту стилістику розмови Аласанії із "Главкомом", 31% тексту інтерв'ю - ухиляння від відповідей. Питання, яке обумовило найдовшу відповідь Зураба, стосувалося його команди. 


Олександр Грановський, народний депутат, БПП

Сміливо можна надавати титул "містер-лаконічність": середня кількість знаків у відповіді - 160. Питання, яке отримало найдовшу відповідь політика (1000 знаків, що у 8 р. більше норми), стосувалося справи Р. Насірова, а точніше бажання журналістів з'ясувати, чи могли передбачити в АП, що проактивні українці стануть впливовими акторами цієї справи. Не дав чіткої відповіді на питання про оцінку діяльності Луценка та Гройсмана, про роль у просуванні на посаду аудитора НАБУ Брауна, В цілому 30% текстів відповідей Грановського виглядають як бажання відповідь не дати. 


Ігорь Гринів, народний депутат БПП

Інтерв'ю Гриніва Соні Кошкіній не стало його публічним політичним coming out, але було досить відвертим та цікавим. Хто вміє читати політичні тексти, той із задоволенням прочитає цю розмову. Найскладніше питанням для Гриніва, яке обумовило найдовшу відповідь, про рівень довіри суспільства до Порошенка. Питання, на які політик не дав відповіді, про перспективи другого терміну президентства Порошенка та чому Президент лишився олігархом. 


Інтерв'ю із Головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом буде проаналізовано в наступному випуску "Політичного Фокусу". А оцінка інтерв'ю Володимира Гройсмана буде зроблена окремим випуском найближчим часом. 


З усіма питаннями щодо співпраці в питаннях медіа моніторингу, медіа аудиту та семантичного аналізу політичного простору звертайтеся до нас:

mediavershky@gmail.com

(044) 33-88-66-4

Новини
Новини
Новини
Новини
Новини
Новини
Новини

БУДЕМО ВДЯЧНІ, ЯКЩО ВИ ПОШИРИТЕ ДОСЛІДЖЕННЯ

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ